Coleslaw (Lahana salatası) nasıl yapılır? Lahana salatası tarifi

Coleslaw yani lahana salatası, özellikle zincir fast-food markalarda patatesin yerine verilen bir salata türüdür. Lahana, havuç ve haşlanmış mısırın; süzme yoğurt ve mayonez ile birleşmesiyle oluşan bir salatadır. Lahanaya olan bakış açımızı değiştiren bu salata tarifi oldukça sevilmekte ve çoğu yemeğin yanına da yakışmaktadır.

Biz de sizler için dışarda afiyetle yediğiniz coleslaw yani lahana salatası tarifini araştırdık. İşte coleslaw (lahana salatası) tarifi…

COLESLAW (LAHANA SALATASI) TARİFİ



3 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA

Coleslaw (lahana salatası) tarifi için malzemeler;

  • ¼ adet lahana,
  • 1 adet büyük boy havuç,
  • 4 yemek kaşığı haşlanmış mısır,
  • Dereotu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 4 yemek kaşığı mayonez,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi,
  • 1 adet limon suyu,
  • 1 diş sarımsak,
  • Tuz

Coleslaw (lahana salatası) tarifi yapılışı;

  • Derin bir kabın içerisinde sos malzemelerini alın ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
  • Salatası için havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Lahanayı da incecik bir şekilde doğrayın ve bir parça tuz ile ovun.
  • Geniş bir karıştırma kabının içerisine kestiğiniz lahanayı ve havuçları ekleyin.
  • Üzerine sosu dökün ve güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alarak ince kıyılmış dereotu ile servis edin.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir